Cursus Mixed Media – Art Journal

  • Startdatum: Donderdag 15 september 2022 of 12 januari 2023
  • Tijd: 19.30 – 22.00 uur
  • Prijs: € 360,00 voor 14 lessen
  • Waar: Ateliertuin Brinkhuis, Gooise Academie, Laren

In deze cursus ga je onderzoeken en experimenteren met verschillende materialen en technieken. Een Art Journal is een must-have en de basis voor deze cursus. Een Art Journal is een creatief, visueel dagboek waarin alles mag.

In je journal kun je in alle vrijheid noteren wat je aan inzichten, ideeën, mooie uitspraken of afbeeldingen tegenkomt. Vervolgens vul je die aan met eigen tekeningen, illustraties, schilderingen of collages. Je gaat maken, creëren en experimenteren.

Vanuit deze vrijheid van het maken kijk je wat er nog meer kan ontstaan. Bijvoorbeeld een illustratie rondom een vlek of het maken van een kleine linosnede die je afdrukt op een zelf gecreëerde achtergrond. Je tekent en schildert verder dóór waar je normaal gesproken zou zijn gestopt en je maakt nieuwe combinaties.

Vanuit het proces van maken kijk je met dezelfde open blik naar je thema’s. Wat maak je en waarom? Het hoeft niet allemaal mooi te zijn. Fouten maken mag en juist vanuit de vrijheid van het ontstaan leer je kijken waar je nog meer kunt komen met je ideeën. De enige vereiste is een open houding en plezier willen maken.

Teken en schilder ervaring is niet nodig. We starten met een reeks kleine creatieve teken/collage opdrachten in het Art Journal en vandaar uit kun je ook op groter formaat werken.

Voor deze cursus ga je aan de slag met verschillende materialen die je zelf mag kiezen zoals: potloden, stiften, acrylverf, ecoline, houtskool, pastelkrijt, oliekrijt, wasco krijtjes, posca pennen, aquarelverf, acrylverf, glitters, oost Indische inkt, drukinkt, lino snedes, papier.

Er is een maximaal aantal deelnemers van 8 personen i.v.m. de grootte van de ruimte. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar.