Docent & Coach

Het mooie aan mijn werk als docent is dat ik leerlingen en cursisten mag laten ervaren, maken en doen. Ik vind het heerlijk om praktisch bezig te zijn en anderen in aanraking te brengen met hun creatieve ontwikkeling. Het creatieve proces is voor mij de essentie van mens zijn. Tijdens een creatief proces kom je allerlei gevoelens tegen maar ook overtuigingen zoals: ”Ik kan niet tekenen”. Vaak is men dan nog niet eens begonnen. Alles mag er zijn in de teken en schilderlessen.

Het is altijd een leuke uitdaging om iemand in te laten zien dat tekenen te leren is maar ook dat het niet altijd mooi hoeft te zijn wat je maakt. Ontdekken dat er hele persoonlijke processen zichtbaar worden tijdens tekenen of kleien: bewustwording, focus, rust, realisatie. Door te doen, experimenten en te proberen kom je erachter dat je vaak veel meer kan dan je van tevoren denkt en leer je ook dat niet alles perfect hoeft te zijn. Fouten maken mág en is zelfs belangrijk om verder te komen in een proces. Een mooie metafoor voor het leven zelf. Vallen en weer opstaan, ook in de kunstlessen. En soms wordt een foute ‘vlek’ ineens de kracht van je tekening.

Aan huis heb ik mijn eigen atelier en daar werk ik individueel of in kleine groepen met intuitief tekenen en creatief systemisch coachen. Met kleine opstellingen van klei ga je creatief aan de slag met persoonlijke vragen en familie dynamieken.

In 2012 ben ik in Groningen afgestudeerd als autonoom beeldend kunstenaar aan de kunstacademie Minerva. Direct daarna ben ik doorgegaan met de opleiding tot docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Na mijn afstuderen in 2014 als docent, kreeg ik een baan als kunst docent op het Caribische eiland Sint Maarten. Daar heb ik vier jaren les gegeven aan het Milton Peters College en de Sundial School.

Sinds 2019 geef ik les aan het Baken Park Lyceum in Almere. Vanaf 13 januari 2022 geef ik tevens een cursus in tekenen & mixed-media aan de Gooise Academie in Laren. Het najaarsseizoen is net begonnen. Vanaf januari 2023 start er een nieuwe cursus waarvoor je je weer kunt aanmelden.

Opleidingen & cursussen

  • Bachelor of Education, Minerva Art Academy, Groningen (2014)
  • Bachelor of Fine Art, Minerva Art Academy, Groningen (2012)
  • Exchange Hunter College, CUNY, New York City, USA (2011)
  • Jaartrainingen 1, 2, 3, systemisch werk, Yvonne Weeber, 2020 – 2022
  • Anti Pestcoordinator, Kenniscentrum omgaan met Pesten, 2020

Voor mijn volledige C.V. zie LinkedIn